PREZBIOPIA: CAUZE, SIMPTOME ȘI SOLUȚII

Prezbiopia nu este un defect de vedere, ci o evoluție naturală a vederii noastre. Nimeni nu se naște cu această afecțiune, dar cu toții o dezvoltam la un moment dat, mai ales începând cu vârsta de 40 de ani.

 

CAUZELE PREZBIOPIEI: un cristalin mai puțin flexibil

 

 

Începând cu vârsta de 40 de ani, cristalinul își pierde din elasticitate și din abilitatea de a se ajusta. Astfel, nu mai este capabil sa focalizeze pentru a putea vedea de aproape.

poza_1.jpg (38,022 bytes)

SIMPTOMELE PREZBIOPIEI: simptomul “brațului scurt

 

Persoanele observă simptomele prezbiopiei atunci când încep să aibă probleme la citirea unei cărți sau atunci când vor să vizualizeze un email pe smartphone. Gestul pe care îl fac pentru a putea realiza aceste activități este sa își extindă brațele și să îndepărteze de ochi cartea sau telefonul.

Atunci când apar primele simptome este timpul pentru o vizită la medicul oftalmolog pentru un diagnostic corect și pentru a verifica dacă nu există și alte probleme de vedere.

 

poza_2.jpg (324,319 bytes)

TRATAMENTUL PREZBIOPIEI: o gama variata de soluții

 

Deși soluția optimă pentru corectarea prezbiopiei este reprezentată de lentilele progresive, mai există si alte câteva potențiale variante:

 

Lentilele monofocale

 

Acest tip de lentile corectează doar vederea la apropiere. Pentru a vedea la distanță, purtătorul trebuie să își dea jos ochelarii sau să privească peste ei.

 

Lentilele bi-focale

 

Aceste lentile permit purtătorului să vadă foarte bine la apropiere și să aibă și un câmp vizual mai larg.

Astfel, purtătorul poate să citească un ziar și in același timp să vadă bine și oamenii din jurul său, la fel de bine cum poate lucra într-un birou cu diverse instrumente digitale.

 

Lentilele progresive

 

Aceste lentile sunt soluția optimă deoarece purtătorul beneficiază de o vedere aproape naturală. Partea de sus a lentilelor permite vederea la distanță, partea centrală permite vederea pe distanțe medii, iar partea de jos a lentilelor permite vederea la apropiere.

Lentilele progresive redau vederea clară pentru toate distantele, fără ca purtătorul să fie nevoit să schimbe tot timpul ochelarii. Essilor este inventatorul lentilelor progresive Varilux®

 

 

Cele mai noi articole: