Piața de lentile progresive din România - o piață în creștere

Românii sunt din ce în ce mai receptivi la achiziționarea lentilelor de ultimă generație, în contextul în care și provocările vieții moderne presupun nevoi sporite pentru îndeplinirea sarcinilor cotidiene. În plus, îmbătrânirea populației din România, o tendință, de altfel, înregistrată la nivelul întregii Europe, se reflectă și în statisticile din domeniu, potrivit cărora aproape doi români din trei suferă de diverse afecțiuni oftalmologice. Toate acestea se reflectă în piață printr-o creștere a cererii pentru lentilele de calitate, precum lentilele progresive Varilux, soluția optimă pentru prezbiopii care vor să beneficieze de o vedere naturală la orice distanță. Secretul acestui tip de lentile constă în inovație, la care România are acces în timp real datorită liderului mondial, Essilor International, care investește anual 150 de milioane de euro în cercetare. ,,Am observat un interes crescut al românilor pentru segmentul de lentile mediu și premium, ceea ce le îmbunătățește semnificativ calitatea vieții. De aceea, toate inovațiile Essilor International sunt oferite în timp real și pe piața din România. Astfel, românii au acces inclusiv la lentilele progresive Varilux Seria X, realizate cu cele mai moderne și avansate tehnologii’’ – Tudor Baciu, Managing Director Essilor România.

Practic, tehnologiile de ultimă generație încearcă să răspundă cât mai bine, la cât mai multe nevoi ale consumatorilor, iar atunci când vine vorba despre sănătatea ochilor, lentilele fabricate de liderul mondial Essilor asigură o vedere cât mai apropiată de cea naturală, utilizând în același timp materiale de cea mai bună calitate, rezistente la zgârieturi, praf, murdărie sau apă.

 

În 2017, Essilor International a fost inclusă în clasamentul Forbes al "Celor mai inovatoare 100 de companii din lume”. Essilor a fost inclusă pentru prima oară în această listă de prestigiu în 2010, iar de atunci s-a clasat în fiecare an în topul celor 100 de companii identificate de investitori ca având cel mai bun potențial de inovare în prezent, dar și în viitor.

 

Tudor Baciu /Managing Director, Essilor România.

 

Tudor Baciu a absolvit facultatea de Medicina Generală din cadrul UMF Gr.T Poapa din Iași și a urmat un curs de MBA la Kennesaw State University din Atlanta. Cu o experiență de peste 10 ani în business administration, Tudor Baciu a venit în bordul echipei Essilor România în 2010 și a participat activ la reorganizarea și restructurarea întregii echipe.

El a coordonat și sustinut echipa Essilor Romania în atingerea unor performanțe remarcabile, mentinând Essilor în pozitia de lider al pieței de lentile organice din România. Noua echipa Essilor Romania se remarcă printr-o abordare deschisă către parteneriate stabile și un focus mai mare pe nevoile specifice ale clienților.

Cele mai noi articole: